Behandlinger

Fodbehandling

Negle klippes, slibes og afrundes.

Fortykkede negle slibes ned til normal tykkelse.

Neglefalsen oprenses.

Hård hud og hælrevner beskæres. Ligtorne fjernes.

Behandlingen afsluttes med let massage og creme.

Indlæg

Special fremstillet indlæg til f.eks:​

 • Platfodet.

 • Hælsmerter.

 • Nedsunken forfod.

Fransk pedicure eller UV lak


fransk-pedicure.png
Hvorfor bruge en statsautoriseret fodterapeut?

En statsautoriseret fodterapeut:

 • Har en statsanerkendt uddannelse

 • Er uddannet til at yde fodbehandling, fodterapi og almindelig fodpleje

 • Uddannet i at fremstille fodindlæg

 • Behandler nedgroede negle med bøjlebehandling

 • Foretager fysiologiske og neurologiske undersøgelser af foden

 • Kan vejlede i fodøvelser, valg af fodtøj og pleje af fødder til forebyggelse og bevarelse af fodens funktioner og sundhed

 • Er specialist i diabetes og gigtrelaterede fodproblemer

 • Er underlagt sundhedsvæsenets patientklagenævn

 • Er omfattet af kollektiv erhvervsansvarsforsikring

 • Er medlem af landsforeningen af statsautoriserede fodterapeuter og får på denne måde udviklet sine kompetencer 

Gode råd om fødder

1.    Skyl fødderne dagligt i lunkent vand. Det kan du for eksempel gøre i det daglige brusebad. Hvis du bruger sæbe, skal du være opmærksom på, at fodvask med sæbe udtørrer huden, så de skal naturligvis skylles med vand bagefter.

2.    Tør fødderne grundigt efter bad - især mellem tæerne. Det er vigtigt med helt tørre fødder, fordi hudsvamp trives i varme, fugtige og mørke omgivelser, altså i fx nylonstrømper og lukkede sko. Svampesporer dræbes ved 60 graders vask.

3.    Klip neglene lige over. Klipper du neglene ned i siden, risikerer du at få nedgroede negle, og det kan danne betændelse i siden af neglen, som er meget smertefuldt. Sker det, skal du søge professionel behandling hos en statsaut. fodterapeut.

 

4.    Hård hud og ligtorne skal fjernes. Hård hud og ligtorne er symptomer på forkert og/eller ensidig belastning, så derfor kan der være god grund til at kigge nærmere på dit fodtøj. Med professionel hjælp kan du få fjernet hård hud og aflastet generne.

 

5.    Massér fødderne med en god fugtighedscreme. Huden på fødderne har tendens til at blive tør, og creme har en plejende effekt. Du skal dog ikke komme creme mellem tæerne.

 

6.    Motionér fødderne. Øvelser med fødder og tæer styrker fodens muskler og bevægelighed. Du kan fx krumme og sprede dine bare tæer og vippe fødderne op og ned - det styrker kredsløbet.

 

7.    Husk rene fødder og rene strømper. Ud over at strømper skal skiftes dagligt, må de ikke stramme. Det kan nemlig lukke af for blodomløbet til fødderne. Det kan også anbefales at bruge strømper af naturmaterialer, fordi de opsuger fugt. Nylon og andet kunststof giver derimod ikke huden mulighed for at ånde, hvilket betyder at sved og fugt bliver i strømpen.

 

8.    Tjek børnenes fødder og fodtøj. Børn klager sjældent over deres sko og affinder sig ofte med for små sko. Det kan resultere i at børn udvikler fejlstillinger på fødderne resten af livet.

 

9.    Brug indlæg i dine sko - hvis du går forkert på fødderne. Hvis fødderne har fejlstillinger, går man unaturligt, og det kan give smerter op gennem kroppen. Det kan behandles ved at få fremstillet et individuelt indlæg, hos din fodterapeut.

 

10.    Skift sko efter gøremål - så har dine fødder det bedst! Flade, høje, spidse, brede og bløde. Vælg forskelligt fodtøj alt efter om du skal på arbejde, til fest, dyrke sport eller slappe af.
 

Hvis du vil have professionel vejledning og fodbehandling, skal du gå til en statsautoriseret fodterapeut. Det er din garanti for en statsanerkendt sundhedsbehandling.
 

Bøjle/Komposit behandling

Stålbøjlen limes på den/de nedgroede negle.

Komposit er en pasta som lægges ovenpå neglen som er nedgroet, hvorefter det hærdes med UV lys.

Kan med fordel også bruges sammen med stålbøjle.

Bøjle/komposit behandlingen varer 6-12 mdr. afhængig af neglens størrelse og form.

Skal korrigeres/rettes hver 6-8 uge.

bøjlebehandling.png
boejle-komposit-behandling.png
Negleopbygning med glasfiber

Skadet negl efter svampeangreb, eller negle der er helt eller delvis faldet af,

kan komme til at se ud som nye med en glasfiberbelægning, imens den naturlige negl forsætter sin helingsproces indenunder.

Den kunstige negl holder ca. 6-8 uger.

negleopbygning-med-glasfiber.png